
ادبیات داستانی در حوزه انقلابی یکی از ابزاری است که می تواند تاثیر بسزایی در ترویج جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی داشته باشد. حوزه ای که هر چند مدتی پس از روزهای آغازین انقلاب می رفت تا به فراموشی سپرده و در هیاهوهای سیاسی آن روزها گم شود، اما ورود مردان انقلابی و سربازان انقلاب به عرصه داستان و نگاشتن خاطرات و داستان هایی با مضامین روزهای انقلاب و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، تا حدی مانع عدم انتقال این مضامین به نسل های بعدی شد.
این روزها ضرورت پرداخت به ادبیات داستانی انقلاب از سوی مردان حاضر در روزهای انقلاب بیش از پیش به چشم می آید. اگر انقلابیون داستان انقلاب را ننویسند و به تجزیه و تحلیل روزهای نبرد نپردازند بی شک سانی پیدا خواهند شد که آن را برای نسل بعد بنویسند و بازگو کنند. اگر مردان درد تاریخ انقلاب راب ازگو نکنند و راوی صادقی برای ما نباشند، سر و کله مغرضانی پیدا خواهد شد که تاریخ انقلاب را واژگون و آنگونه که برای خود می پسندند به برای نسل بعدی تعریف کنند.
نادیده گرفتن ادبیات، مسیر انقلاب را به خطر می اندازد
کمتری کسی است که با این نظریه که ادبیات انقلاب ویترین و شناسنامه هر انقلاب به شمار میرود مخالفت داشته باشد؛ پس می توان نتجیه گرفت که ادبیات و داستان جزو نخستین هنرهای ما ایرانیان است و اگر امروز سینمای ما توانسته مرزهای جهان را درنوردد از برکت ادبیات و داستان و شعر انقلاب اسلامی است و این تاثیر، موضوعی انکارناپذیر است. به جرات می توان ادعا نمود اگر انقلابی بخواهد در مملکتی شکل بگیرد و ادبیات تمایلی به معرفی آن نشان ندهد، آن انقلاب از مسیرش منحرف خواهد شد.
رسالتی سنگین بر دوش شاعران و نویسندگان انقلابی
هرچند هر سرباز در جبهه فرهنگی انقلاب وظیفه ای خاص بر دوش دارد و نباید برای ترویج این جبهه از هیچ کوششی دریغ نماید اما این روزها رسالتی سنگین بر عهده نویسندگان و شاعران انقلاب است. در ماجرای جنگ تحمیلی نویسندگان و شاعران ما بودند که قلم به دست گرفته و صادقانه به روایت آن پرداختند و کار را به جایی رساندند که امروز گل سرسبد ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات دفاع مقدس است. این موضوع به این دلیل اتفاق افتاد که راویانی صادق از دفاع مقدس حرف زدند. اگر امروز چنین راویانی در مورد انقلاب اسلامی نداشته باشیم رسانههای خارجی وصل به استعمار جدای از تحریف تاریخ انقلاب، ادبیات انقلاب را نیز به صورتی جدی تحریف میکنند؛ انکارش میکنند و یا وزن سنگینش را سبک نمایش میدهند و این سوال را دائم میپرسند که اصلاً چیزی به نام ادبیات انقلاب داریم یا نه؟ در حالی که ما امروز صدها رساله دانشگاهی در مورد شعر و داستان انقلاب اسلامی داریم و حتی در دانشگاههایی در خارج از ایران نیز در مورد آن اظهارنظر میکنند
نباید از ادبیات انقلاب کوتاه آمد
عده ای از افراد که از انحراف مسیر انقلاب خوشحال می شوند و برای این انحراف به هر ریسمانی چنگ می زنند، این روزها به بهانه های مختلف سیاسی و غیرسیاسی خواهان کوتاه آمدن از ادبیات انقلاب هستند اما هیچگاه فراموش نمی کنیم روزی که استاد فردی ادبیات انقلاب را پایه گذاری کرد تاکیدی در این زمینه وجود نداشت اما این روزها بیش از 2 هزار اثر در این حوزه وجود دارد و در چنین شرایطی کوتاه آمدن از عرصه ای که به حدی از بلوغ رسیده که صدایش شنیده می شود، کاری اشتباه است چرا که امروز اگر ما به این میراث ادبی چیزی اضافه نمیکنیم، نباید چیزی هم از آن بکاهیم.
ادبیات انقلاب؛ در اندیشه پیمودن مرزهای جغرافیایی
هر چند این روزها عده ای به دنبال مسکوت ماندن ادبیات انقلاب هستند اما به اذعان اکثر کارشناسان متعهد این حوزه، ادبیات انقلاب شرایط و کیفیت لازم برای پیمودن مرزها را داراست و لازم است که رایزنان فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای معرفی ادبیات انقلاب به آن سوی مرزها بیش از پیش بکوشند. اگر آثار انقلابی به 20 یا 30 زبان زنده دنیا ترجمه شود، بدون شک قادر خواهیم بود ادبیاتی با محتوا، ریشهدار و انسانی را به جهانیان معرفی کنیم. الان دیگر زمان آن رسیده تا کمکم پا را از مرزها فراتر گذاشته و زمینه را برای فارسی زبانان علاقمند به ادبیات انقلاب در سراسر جهان مهیا نمایی.